'Denk maar niet dat Ajax zomaar even wint. Aantrekkelijk voetbal? Oninteressant'

'Denk maar niet dat Ajax zomaar even wint. Aantrekkelijk voetbal? Oninteressant'

23-10-2018 19:45
56

Stan Valckx denkt dat Ajax dinsdagavond een zware kluif gaat hebben aan Benfica. De manager voetbal van VVV-Venlo heeft een verleden als speler van rivaal Sporting Portugal en volgt het Portugese voetbal nog altijd op de voet.

De 55-jarige oud-international verwacht een 'botsing van stijlen' in de Johan Cruijff Arena. "Benfica is echt een 'resultaatploeg'. Aantrekkelijk voetbal? Totaal oninteressant in Portugal", aldus Valckx in gesprek met het Algemeen Dagblad. Dat Benfica afgelopen seizoen na vier landstitels op rij weer eens voorrang moest verlenen aan FC Porto, zegt de Arcenaar weinig. "Denk maar niet dat Ajax 'even' wint."

De grootste pijler onder het succes van De Adelaars is de vrijwel onophoudelijke stroom aan Zuid-Amerikaanse talenten, weet Valckx. "Elke zomer komen er vliegtuigen vol grote talenten richting Portugal. Beperkingen zoals in Nederland, dat spelers van buiten de Europese Unie minimaal 220 duizend euro moeten verdienen, zijn er niet." In Lissabon spelen de jongelingen zich in de kijker van de Europese top, waardoor Benfica een ploeg nooit lang bij elkaar kan houden. "Maar dat is de afweging die een club maakt. Die manier leidt er namelijk wel toe dat grote talenten voor Benfica kiezen."