Ten Hag verklaart opstelling: 'Vaste samenstelling, automatismen, spelers in vorm'

Ten Hag verklaart opstelling: 'Vaste samenstelling, automatismen, spelers in vorm'

23-10-2018 20:59
14

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft Max Wöber en David Neres op de bank gezet voor het Champions League-duel met Benfica. Nicolas Tagliafico moest tegen sc Heerenveen nog rust nemen, maar werd door Ten Hag weer fit bevonden voor de krachtmeting met de Portugezen.

Doordat de Argentijn terugkeerde in de opstelling, moest Ten Hag centraal achterin kiezen tussen Wöber en Daley Blind. "We hadden Blind ook op het middenveld neer kunnen zetten. Maar je kijkt een beetje naar de vaste samenstellingen, de automatismen en de spelers in vorm", laat hij weten in gesprek met Veronica. "Ik denk dat het dicht bij elkaar ligt in de selectie, maar dit was uiteindelijk de beste oplossing."

Wedden

Meer odds

In de punt van de aanval staat Kasper Dolberg, die voor de wedstrijd tegen Bayern München nog voorrang moest verlenen aan 'valse spits' Dusan Tadic. "Maar Kasper is nu een stuk verder", vertelt Ten Hag over de Deen, die terug is van blessureleed. "Hij kan een bal goed vasthouden, maar hij kan met zijn snelheid en explosiviteit ook de zones achter de verdediging bespelen."