Spelersrapport: De Jong bewijst zijn klasse, Mazraoui herstelt zich met doelpunt

Spelersrapport: De Jong bewijst zijn klasse, Mazraoui herstelt zich met doelpunt

23-10-2018 23:17
88

Ajax heeft zijn goede vorm in de Champions League vastgehouden door een knappe 1-0 overwinning op Benfica. Noussair Mazraoui zorgde in de blessuretijd van de wedstrijd met een van richting veranderd schot voor een sensationele overwinning. VoetbalPrimeur maakt rapport op na een heerlijke avondje Champions League-voetbal.

André Onana – 7: Hield Ajax deze wedstrijd een aantal keer op de been. Kreeg in de eerste helft een domme gele kaart door te klagen tegen de vijfde man, maar verder viel er niets aan te merken op het keeperswerk van de Kameroener.

Nicolas Tagliafico – 6,5: Speelde niet de sterkste wedstrijd uit zijn Ajax-carrière. Had moeite met zijn directe tegenstander en wist aanvallend ook niet al te veel te creëren.

Daley Blind – 6,5: Speelde een solide wedstrijd als centrale verdediger. Leed in de eerste helft een keer gevaarlijk balverlies, maar zag zijn fout niet in een Benfica-kans resulteren. Ondanks dit slippertje stond hij zijn mannetje.

Matthijs de Ligt – 7: Er was niet veel aan te merken op het spel van De Ligt. Ondanks zijn jeugdige leeftijd is hij de rust zelve in de Amsterdamse defensie. Benfica-spits Haris Seferovic was een aantal keer dreigend, maar wist het doel mede door het prima verdedigingswerk van De Ligt niet te vinden.

Noussair Mazraoui – 6,5: De Marokkaanse back schoot in de blessuretijd van de wedstrijd de 1-0 tegen de touwen met een afstandschot dat van richting werd veranderd. In verdedigend opzicht had hij het wel lastig. Hij leed in de beginfase twee keer balverlies, waardoor Benfica een aantal gevaarlijke kansen kon creëren. Maar daar heeft niemand het meer over na zijn belangrijke doelpunt.

Frenkie de Jong – 8: De Jong liet maar weer eens zien waarom bijna de gehele Europese top achter hem aan zit. Zowel verdedigend als aanvallend was de middenvelder belangrijk voor Ajax. Hij maakte een paar gevaarlijke momenten van Benfica onschadelijk en met zijn rust aan de bal was hij ook voor de Benfica-defensie een plaag.

Lasse Schöne – 6: De Deen speelde geen al te beste wedstrijd. Hij leed opvallend vaak balverlies in de eerste helft en wist niet veel kansen te creëren. Desondanks was er op zijn werklust niets aan te merken.

Donny van de Beek – 6,5: Kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Benfica. Zag in de eerste helft een afstandsschot gekeerd worden door Benfica-keeper Vlachodimos. Aan het eind van de tweede helft kreeg hij dé kans om de 1-0 te maken voor Ajax. Wederom was Vlachodimos een sta in de weg.

Dusan Tadic – 7,5: De Serviër speelde een prima wedstrijd. Was een constante dreiging en de Benfica-defensie wist zich vaak geen raad met Tadic. Ook verdedigend deed hij zijn werk, zo hield hij in de eerste helft een schot van Benfica-spits Seferovic tegen.

Kasper Dolberg – 6,5: Kreeg in de eerste helft de kans om Ajax op 1-0 te zetten na een geweldige steekpass van Ziyech. De spits zag zijn schot echter gekeerd worden door Vlachodimos. Speelde verder geen al te opvallende wedstrijd.

Hakim Ziyech – 7: Een plaag voor de defensie van Benfica. Zette in de 22e minuut Dolberg oog in oog met Vlachodimos en strooide met geweldige passes. Creëerde ook een grote kans voor Van de Beek in de tweede helft. 

Invallers:

David Neres - Speelde te kort voor een beoordeling.

(VoetbalPrimeur / Gijs Groeneveld)