Wij winnen gek genoeg heel vaak van PSV en zelden van Ajax

"Wij winnen gek genoeg heel vaak van PSV en zelden van Ajax"

24-10-2018 08:20
43

Eric Botteghin denkt dat Feyenoord onderschat wordt in Nederland. De Rotterdammers worden door velen niet meer bestempeld als serieuze titelkandidaat, maar kunnen volgens de Braziliaan nog wel degelijk een rol van betekenis spelen in de titelstrijd.

"Ajax en PSV ogen erg sterk, maar we spelen in een seizoen maar vier duels tegen die twee ploegen", vertelt Botteghin aan het Algemeen Dagblad. "Feyenoord moet in de andere wedstrijden zo weinig mogelijk laten liggen en zich wapenen in de topduels. Ja, dat kan ook tegen Ajax."

Botteghin wijst op de resultaten van Ajax. "Natuurlijk, die ploeg speelde tegen Bayern München ronduit sterk. Maar aan de andere kant verloor Ajax ook gewoon kansloos van PSV. Ja, de statistieken zijn dramatisch. Wij winnen gek genoeg heel vaak van PSV en zelden van Ajax."

Botteghin hoopt dat Feyenoord zich zondag vastbijt in Ajax. "We winnen onze wedstrijden nog niet makkelijk. En we hebben één echt zeer slechte week gekend. Trencín en De Graafschap waren pijnlijke nederlagen voor ons. Ajax en PSV zijn beter begonnen, dat is duidelijk. Maar wij moeten blijven geloven in succes, dat is volgens mij cruciaal. Volle bak gaan, agressief spelen. Dan zijn we toch moeilijk te verslaan."