Benfica-trainer vond Ajax-zege niet verdiend: Eigenlijk is het best oneerlijk

Benfica-trainer vond Ajax-zege niet verdiend: "Eigenlijk is het best oneerlijk"

24-10-2018 12:07
134

Rui Vitória, de trainer van Benfica, was na afloop van de wedstrijd tegen Ajax (1-0) enorm teleurgesteld. Hij vond dat zijn ploeg meer had verdiend in de Johan Cruijff Arena.

Door een late goal van Noussair Mazraoui zegevierden de Amsterdammers met 1-0, tot teleurstelling van Vitória. "Natuurlijk doet dit pijn", tekent De Telegraaf op uit de mond van de Portugese trainer. "Dit hadden we niet verdiend en eigenlijk is het best oneerlijk."

"Je hebt verschillende manieren om te winnen", vervolgde Vitória. "Wij wilden compact verdedigen en met counters toeslaan. We hebben kansen gekregen, maar ze niet benut. Toch kan ik mijn spelers weinig kwalijk nemen. Ze hebben uitstekend gespeeld, maar het zat ons niet mee."

Door de zege zet Ajax de Portugezen op een achterstand van vier punten en kan het met een overwinning in Lissabon Champions League-overwintering veiligstellen. Vitória wil echter nog niet van opgeven weten. "We hadden er graag beter voor gestaan, maar we zijn nog niet kansloos. Hopelijk zit het ons over twee weken wel een beetje mee en krijgen we wat we verdienen."