Clubicoon Barto na half jaar weer terug bij Cambuur: drie functies voor oud-spits

Clubicoon Barto na half jaar weer terug bij Cambuur: drie functies voor oud-spits

24-10-2018 13:23
6

SC Cambuur-icoon Martijn Barto nam afgelopen zomer na zeven jaar afscheid van de Leeuwarders, maar keert in januari alweer terug. De 34-jarige spits komt dit seizoen uit voor Derde Divisie-club ONS Sneek, maar zal drie functies tegelijk gaan bekleden bij Cambuur.

De huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie spreekt op de clubsite van 'een parttime functie, waarbij Martijn de verbindende factor gaat worden tussen de club, sponsoren en maatschappij'. De oud-prof zal aan de slag gaan in de jeugdopleiding als specialistentrainer. Daarnaast is Barto binnenkort actief op wedstrijddagen, als gastheer van en aanspreekpunt voor sponsoren. Bovendien zal hij betrokken zijn bij de maatschappelijke stichting 'Cambuur verbindt'.

Barto kwam in 2011 over van de amateurs van Harkemase Boys en groeide in zeven jaar tijd uit tot publiekslieveling. Met de geboren Spijkenissenaar in de gelederen promoveerde Cambuur in 2013 naar de Eredivisie. In het seizoen 2016/2017 haalden de Leeuwarders de halve finale van de KNVB Beker: mede dankzij in totaal drie doelpunten van Barto schakelde men Ajax en FC Utrecht uit.