Groot nieuws uit België: landskampioen van 2011 opgepakt in fraudeschandaal

Groot nieuws uit België: landskampioen van 2011 opgepakt in fraudeschandaal

24-10-2018 16:10
17

In de zaak 'Propere Handen', die het Belgische voetbal al weken in zijn greep houdt, is woensdag een speler opgepakt. Het gaat om de Fransman Fabien Camus.

Dat meldt La Dernière Heure. Camus is de eerste speler die wordt opgepakt als mogelijke verdachte van foute praktijken. Davy Roef, voormalig keeper van Anderlecht en Deportivo La Coruña, en Olivier Mynyy zijn gehoord als getuigen. De 33-jarige Camus zit momenteel zonder club.

Volgens La Dernière Heure wordt Camus verdacht van het witwassen van geld en zou hij lid zijn van een criminele organisatie. Hij zit op dit moment in een Franse cel. Zijn advocaat Didier De Quevy weigert commentaar te geven. Camus is de eerste speler die is opgepakt in het grootschalige onderzoek, nadat er met Peter Maes (Lokeren) en Ivan Leko (Club Brugge) al twee trainers tekst en uitleg moesten geven aan de politie.

Camus is een bekende naam in België. Hij brak door bij Charleroi en won in 2011 de landstitel met Racing Genk. Hij speelde ook nog bij Olympique Marseille, Antwerp FC en KV Mechelen. Camus zat bij Mechelen op de bank tijdens de 'verdachte' wedstrijd tegen Waasland-Beveren vorig seizoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s