Nijland: 'Kijk met jaloerse blikken naar Twente, NAC, De Graafschap en Feyenoord'

Nijland: 'Kijk met jaloerse blikken naar Twente, NAC, De Graafschap en Feyenoord'

24-10-2018 19:00
34

Hans Nijland kijkt met een jaloerse blik naar sommige andere Eredivisie-clubs. De algemeen directeur van FC Groningen ziet dat zijn club het moeilijk heeft en dat het stadion steeds minder goed bezet is.

"De laatste jaren vindt onze fan het te saai. Vorig jaar zaten we op 10.200 seizoenkaarthouders, nu zijn dat er nog 9.500", zegt Nijland in Voetbal International. "Ook dat is een vervelende ervaring, als je door die tienduizendgrens zakt. Naast de mindere resultaten zullen er meer oorzaken zijn, want ook andere clubs hebben moeite om een redelijke bezetting te krijgen."

"Onze supporters zijn kritisch", vervolgt Nijland. "Ik kijk met jaloerse blikken naar FC Twente en NAC, waar ze toch ook niet echt vaak de bal naar de goede kleur spelen. De Graafschap, Feyenoord. Allemaal clubs waar de supporters behoorlijk wat teleurstellingen moeten slikken, maar de stadions zitten er altijd goed vol."

"Bij Grunnegers is van nature het glas half leeg. Bij mij niet, terwijl ik toch een echte Grunneger ben, zoals je weet. In elke bedreiging zie ik een kans. Daarom ben ik nu ook helemaal niet in paniek", besluit Nijland.

Lees ookNijland: 'Ik kan de stoere boy uithangen, maar was een vervelende gewaarwording'