'Nederlands' Club Brugge laat Henry ontsnappen bij Champions League-vuurdoop

'Nederlands' Club Brugge laat Henry ontsnappen bij Champions League-vuurdoop

24-10-2018 20:56
6

Club Brugge is er woensdagavond niet in geslaagd optimaal te profiteren van de problemen bij AS Monaco. De Belgische kampioen speelde met 1-1 gelijk en lijkt klaar in de Champions League.

Club Brugge moest het stellen zonder Arnaut Danjuma Groeneveld, die met een enkelblessure kampt. Sofyan Amrabat zat niet in de selectie. Stefano Denswil en Ruud Vormer stonden wél in de basis bij de thuisploeg, die nog met lege handen stond. Datzelfde gold voor AS Monaco, dat dramatisch aan het seizoen begon en trainer Leonardo Jardim inruilde voor Thierry Henry.

Wedden

Meer odds

Een tegenvaller voor Henry was het snelle uitvallen van Stevan Jovetic, zeker omdat Radamel Falcao al ontbrak. Toch zette de jonge Moussa Sylla de bezoekers op voorsprong. Hij was even later dicht bij de 0-2, maar schoof in kansrijke positie voorlangs. Die misser kwam Monaco duur te staan, want aan de andere kant kopte Wesley raak. Hij passeerde Loïc Badiashile, de vierde keeper van de Monegasken die noodgedwongen moest spelen.

Club Brugge ging daarna op zoek naar meer. Vormer was gevaarlijk, maar het bleef bij 1-1. Beide teams lijken overwintering in de Champions League daardoor te moeten vergeten. Borussia Dortmund en Atlético Madrid komen later op de avond in dezelfde poule in actie.