Update: NEC vindt drie dagen na faillissement al een nieuwe hoofdsponsor

Update: NEC vindt drie dagen na faillissement al een nieuwe hoofdsponsor

25-10-2018 16:36
55

NEC heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden, melden Omroep Gelderland en fansite Forza NEC woensdagavond. Het Nijmeegse vervoerbedrijf De Klok Logistics lijkt de sponsoring van het failliete EnergieFlex over te gaan nemen.

Bronnen rondom de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie zouden het nieuws al bevestigd hebben aan Omroep Gelderland. NEC zelf heeft nog geen uitspraken over een nieuwe hoofdsponsor gedaan, maar lijkt dat later op de donderdag te gaan doen. Algemeen directeur Wilco van Schaik liet woensdag al via de clubsite weten dat de club spoedig 'met goed nieuws naar buiten zou kunnen treden'.

EnergieFlex verbond zich in 2016 aan de Nijmegenaren, maar de energieleverancier bleek niet aan zijn financiële verplichtingen te kunnen voldoen. Het pas vijf jaar oude bedrijf wilden uitstel van betaling aanvragen, maar dat verzoek is afgewezen door de rechtbank. Dinsdag werd bekend dat de hoofdsponsor van NEC failliet is verklaard.

Update 25/10 16:30: De Klok Logistics is de nieuwe hoofdsponsor van NEC. Dat heeft de Nijmeegse club bevestigd tijdens een presentatie in het centrum van de stad. De club is blij met het nieuwe partnerschap, tekende De Gelderlander op uit de mond van algemeen directeur Wilco van Schaik. "Binnen drie dagen hebben we een nieuwe sponsor. En ook nog eens eentje die het resterende contract van EnergieFlex volledig overneemt. Ik ben ontzettend trots."