Mazraoui: Als ik op de grond lig na een schop wordt ze helemaal gek

Mazraoui: "Als ik op de grond lig na een schop wordt ze helemaal gek"

25-10-2018 10:59
21

De 1-0 tegen Benfica was voor Noussair Mazraoui om meerdere redenen een bijzonder doelpunt. Op de tribune van de Johan Cruijff Arena zat zijn moeder. Normaal gesproken kijkt zij de wedstrijden van haar zoon bijna nooit in het stadion, maar de Ajax-back had haar gevraagd dat tegen Benfica wel te doen.

"Na afloop zei ik in de camera: mama, I love you. Het was na Heracles-thuis pas de tweede keer dat ze in het stadion kwam kijken", vertelt Mazraoui aan De Telegraaf. "Ze komt liever niet, omdat ze het te spannend vindt. Als ik op de grond lig na een schop wordt ze helemaal gek. Dat heet moederliefde en die heeft ze voor de tv al. Met de spanning in het stadion zijn de emoties nog wat heftiger."

Mazraoui scoorde tot nu toe twee keer in de Champions League, maar tot een doelpunt in de Eredivisie kwam het nog niet. "Ik wil ook in de Eredivisie scoren, hoor. Het is toeval dat ik dat tot dusver alleen tegen Bayern München en Benfica heb gedaan, maar wel mooi toeval", vertelt de Marokkaan. "Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Als je tegen Bayern belangrijk bent, verwacht je niet dat je tegen Benfica even de winnende treffer maakt."

De back was ook duidelijk over welk doelpunt hij het meest tevreden was. "Deze goal vond ik overigens wel lekkerder dan in München, omdat die maar één punt opleverde en deze drie punten. En dan staat er op het scorebord ook nog 90+2."