Ajax gaat samenwerken met Sparta: 'Altijd op zoek naar exceptionele talenten'

Ajax gaat samenwerken met Sparta: 'Altijd op zoek naar exceptionele talenten'

Gepubliceerd: donderdag 25 oktober 2018 om 11:14do 25-10-2018 om 11:14

De jeugdopleidingen van Ajax en Sparta gaan elkaar 'versterken'. Dat melden beide clubs donderdag via de officiële kanalen. De samenwerking geldt voor de komende drie seizoenen.

Ajax heeft 'structurele afspraken' gemaakt over de ondersteuning van de jeugdopleiding van Sparta. Dat wordt uitsluitend gedaan op het gebied van opleiding, training en scouting. De afgelopen jaren hebben beide clubs een goede relatie opgebouwd met betrekking tot de overgang van jeugdspelers, door Sparta 'exceptioneel talentvolle spelers' genoemd.

'Ajax streeft uiteraard naar een zo hoog mogelijk niveau van de eigen opleiding en is daarom altijd op zoek naar exceptionele talenten', luidt de verklaring van Ajax. 'Dankzij de kwaliteit van de jeugdopleiding van Sparta in al haar facetten, doen Ajax en Sparta reeds jaren zaken. Ajax is zich er als geen ander van bewust dat de jeugdopleiding de slagader van de club is. '

Sparta probeert op deze manier de jeugdopleiding op een structureel hoog niveau te houden en te verbeteren. In de laatste selectie van het Nederlands elftal zaten vijf voormalig jeugdspelers van de Rotterdamse club. Volgens Sparta is er geen spraken van een samenwerking bij het eerste elftal of inmening in het beleid van beide clubs.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws