'Kick' voor Weghorst: Iedere avond was ik compleet kapot, gezellig is anders

'Kick' voor Weghorst: "Iedere avond was ik compleet kapot, gezellig is anders"

25-10-2018 12:21
25

Wout Weghorst geniet met volle teugen van het Duitse voetbal. De aanvaller merkt dat het verschil tussen de twee landen gigantisch is, vooral op het gebied van training en wedstrijdbeleving.

"Ruim zes weken lang waren we twaalf uur per dag op de club", vertelt Weghorst aan Voetbal International over de voorbereiding. "Halverwege kregen we vijf dagen vrij om de accu weer op te laden. Met vijftig kilo aan gewichten op je rug sprinten. Met een ploeggenoot op je rug bergopwaarts rennen. Echt kicken. Iedere avond was ik compleet kapot. Gezellig is anders. Ik vond het heerlijk."

Zelfs trainer Bruno Labbadia deed mee met de trainingen. "Iedereen werkt met die Bereitschaft, zoals ze dat hier noemen. Bereidheid. Met volle overgave. Ook de trainer. In de voorbereiding heeft hij letterlijk elke activiteit met de spelers meegedaan. De hele dag door. En dan liep hij nog voorop ook."

Weghorst werd tijdens de wedstrijd tegen Schalke 04, aan het begin van het seizoen, naar de kant gehaald door Labbadia. De spits vond van zichzelf dat hij niet goed goed speelde. "Maar toen ik een kwartier voor tijd naar de kant werd gehaald, kreeg ik een mooi applaus van de fans. Als blijk van waardering voor de energie die ik erin had gegooid. In Nederland wordt dat nogal ondergewaardeerd. Terwijl je met een dergelijke instelling heel belangrijk kan zijn voor een elftal. In mijn spel ben ik meer Duits dan Nederlands."