Van Persie: 'Hoezo een hekel aan 020? Ik praat over Ajax of Amsterdam'

Van Persie: 'Hoezo een hekel aan 020? Ik praat over Ajax of Amsterdam'

25-10-2018 12:07
122

Feyenoord-aanvoerder Robin van Persie heeft niets met de heersende sentimenten rond de Klassieker tegen aartsrivaal Ajax. In juli wees hij een kind terecht dat van zijn vader moest vragen 'of Robin ook zo'n hekel had aan 020'.

In gesprek met de Volkskrant komt Van Persie terug op dat moment. "Zo behoor je niet over je tegenstander te praten. Haat is nooit goed. Hoezo een hekel aan 020?", vraagt hij zich hardop af.

"In 2004 speelde ik met de beloften van Feyenoord een wedstrijd tegen Ajax op de sportpark De Toekomst die volledig uit de hand liep. Ik werd belaagd door Ajax-fans, maar ik heb het een plek gegeven. Ik wil het goede voorbeeld geven aan kinderen. Ik praat over Ajax of Amsterdam. We moeten blij zijn met de strijd tussen Feyenoord en Ajax."

Van Persie is positief en heeft een 'die hard' Feyenoord-fan al gerustgesteld. "Die man zei: Robin, zondag Ajax, ik weet het niet hoor. Ik antwoordde: maak je geen zorgen, we gaan er vol voor. Ik kon hem niet beloven dat we gaan winnen. Maar we zijn positief. Valt of staat het seizoen voor Feyenoord met de Klassieker? Zo sta ik er niet in."