'Nadat ik had gehoord van interesse van PSV en Feyenoord kwam Ajax voorbij'

'Nadat ik had gehoord van interesse van PSV en Feyenoord kwam Ajax voorbij'

25-10-2018 15:58
23

Nicolás Tagliafico is een vaste waarde als linksback van Ajax, maar stond óók in de belangstelling van PSV en Feyenoord. Dat bevestigt de Argentijn in gesprek met Voetbal International.

Feyenoord was de eerste club met interesse in Tagliafico, die toen nog in dienst was van het Argentijnse Independiente. Even later viel ook de naam van PSV. Beide clubs werden echter niet concreet. "Daarom heb ik ook nooit over die clubs hoeven nadenken", vertelt Tagliafico aan VI.

"Dat er scouts van Nederlandse clubs op de tribune zitten bij wedstrijden in de hoogste divisie van Argentinië, dat is niet zo bijzonder. Dat gebeurt volgens mij wekelijks. Ik wachtte dus wel af als een club echt concrete interesse zou hebben. Een paar maanden nadat ik had gehoord van interesse van PSV en Feyenoord kwam Ajax voorbij. Ze volgden me al langere tijd begreep ik en gingen wel heel gericht te werk."

Tagliafico is gelukkig in Nederland. Wel ziet hij een opvallend verschil. "In Argentinië is het normaal dat een paar uur voor de wedstrijd de stadions al vol zitten en dat de fans tekeergaan. Ik weet nog goed dat ik hieraan moest wennen in Nederland. Soms zijn de stadions tijdens de warming-up nog helemaal leeg. In het begin dacht ik echt: Komt hier niemand kijken? Maar als we dan even later het veld opkwamen voor de wedstrijd, was het wel vol."