Van Persie kijkt naar Ajax en PSV: 'Feyenoord heeft die luxe niet'

Van Persie kijkt naar Ajax en PSV: 'Feyenoord heeft die luxe niet'

25-10-2018 19:45
37

Robin van Persie vindt dat Ajax en PSV een klein voordeel hebben ten opzichte van Feyenoord wat de ontwikkeling van jeugd betreft. Feyenoord heeft geen beloftenteam dat op een hoog niveau speelt. Ajax en PSV wel. Daardoor is het volgens de spits ook logisch dat de twee andere topclubs meer spelers afleveren aan het eerste elftal.

Van Persie spreekt in een uitgebreid interview met FOX Sports over de titelambities van Feyenoord. "Ik vind dat je altijd voor het hoogst haalbare moet gaan, zeker bij een club als Feyenoord. Ik geloof erin met deze groep, maar je hebt ook te maken met twee andere ploegen die meer budget hebben. Die kunnen meer spelers kopen en meer salaris geven, etc..", zegt Van Persie.

Wedden

Meer odds

Dan komt het beloftenverhaal ter sprake. "Wij hebben ook te maken met de doorstroming, omdat er nog geen beloftenploeg is in de eerste divisie. Dat is ook op de lange termijn een ding. Spelers die net even buiten de boot vallen kunnen dan wekelijks in stadions spelen op een hoog niveau met veel weerstand."

"Stel je voor dat je vijftien wedstrijden per jaar speelt in het eerste en dan nog eens dertig in het tweede en bijvoorbeeld zes in Jong Oranje, dán maak je meters en word je beter. Kijk maar naar Vente of Malacia, als hij in fases eventueel niet speelt. Dat voordeel hebben die andere ploegen wel, maar Feyenoord niet."

"Het is een feit dat Feyenoord die luxe op dit moment niet heeft. Vanuit welk oogpunt bekijk je het? Wat is reëel en wat niet? Ik vind dat je als sportman voor het hoogst haalbare moet gaan, maar het ligt eraan hoe je het ziet. Als je kijkt naar het aantal punten doen we ook volledig mee", doelt Van Persie op het puntenaantal van twintig.