Update: Vijf jaar gevangenisstraf voor aanslag met granaat op auto Sno

Update: Vijf jaar gevangenisstraf voor aanslag met granaat op auto Sno

08-11-2018 14:17
93

Het Amsterdamse hof heeft donderdag zeven jaar celstraf geëist tegen de 31-jarige Virgil L., die een granaataanslag pleegde op de auto van voormalig profvoetballer Evander Sno. De verdachte ontkent echter alle betrokkenheid.

Het incident vond in de nacht van 9 op 10 juli plaats in Amsterdam-West, schrijft Het Parool. Sno was met zijn gezin uit eten en had zijn Audi Q7 om de hoek van het restaurant geparkeerd. Een voorbijganger legde een projectiel onder de auto, die kort daarna ontplofte. Niet alleen de auto van Sno raakte zwaar beschadigd, ook enkele omringende woningen kregen te maken met de impact van de ontploffing.

Hoewel het dna van L. op de resten van de granaat is aangetroffen, ontkent de verdachte dat hij betrokken is geweest bij de aanslag. Justitie claimt op basis van afgeluisterde gesprekken dat Sno al enige tijd afgeperst wordt door een tweede verdachte. In 2015 was er al een granaat afgegaan voor het huis van de familie Sno. Of L. en de tweede verdachte hierbij betrokken zijn, is onduidelijk.

Update 14.17: De rechtbank in Amsterdam heeft de 31-jarige Virgil L. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar. Hij pleegde met een handgranaat een aanslag op de auto van Evander Sno. Een scherf doorboorde het bedje waarin een kind van anderhalf sliep. Het incident gebeurde in de nacht van 9 op 10 juli 2017. Sno, oud-speler van onder meer Feyenoord en Ajax, raakte niet gewond.