Slachtoffer van Jordania-revolutie in Den Bosch: Een fikse tegenvaller

Slachtoffer van Jordania-revolutie in Den Bosch: "Een fikse tegenvaller"

25-10-2018 22:14
12

Nick Leijten fronste zijn wenkbrauwen toen hij hoorde dat FC Den Bosch werd overgenomen door de Georgische miljonair Kakhi Jordania. De 26-jarige Brabander ging ervan uit dat hij het nieuwe seizoen in zou gaan als eerste doelman in De Vliert.

Leijten was vorig seizoen reserve achter Kees Heemskerk, maar kwam toch tot zestien officiële wedstrijden en rekende zich al rijk na het vertrek van zijn concurrent. Toen kwam Jordania, die een karrenvracht aan spelers naar Den Bosch haalde. "Waaronder ook Vughtenaar Wouter van der Steen. Hij heeft van de trainer de voorkeur gekregen", vertelt Leijten aan 073voetbal.nl. "Dat was een fikse tegenvaller, zo kort voor het begin van de competitie. Ik was er absoluut niet happy mee, nee."

De reservedoelman heeft zich voorlopig neergelegd bij de situatie. "Ik heb alles een plek gegeven en moet nu gewoon zorgen dat ik klaar ben als ik er moet staan." Leijten wil eerst zijn plek bij FC Den Bosch terugverdiene, maar beschikt over een aflopend contract en heeft zo zijn dromen. "Als ik er toch een moet noemen, dan ga ik voor keepen in Engeland. Niet in de Premier League, maar daar zou ik nog wel eens in bijvoorbeeld League 1 of 2 willen spelen. Dat lijkt me echt fantastisch."