Bosz 'één van de topkandidaten' bij Europa League-deelnemer: Geen commentaar

Bosz 'één van de topkandidaten' bij Europa League-deelnemer: "Geen commentaar"

Gepubliceerd: vrijdag 26 oktober 2018 om 12:44vr 26-10-2018 om 12:44

Peter Bosz kan mogelijk snel weer aan de slag. Rosenborg BK denkt volgens de Noorse afdeling van Eurosport aan de clubloze trainer (54).

Bosz is 'één van de drie topkandidaten' bij Rosenborg. Het bestuur van de Noorse topclub buigt zich al maanden over het vraagstuk wie Kare Ingebrigtsen moet opvolgen. De succestrainer werd in juli ontslagen. Sindsdien neemt de Nederlander Rini Coolen de honneurs waar. Hij is ook hoofd opleidingen bij de Noorse club.

"Geen commentaar", reageert Rosenborg-voorzitter Ivar Koteng op de vraag of Bosz in beeld is. Hij wil wel kwijt dat er drie kandidaten op het lijstje staan. Bosz heeft geen club sinds zijn vertrek bij Borussia Dortmund, bijna een jaar geleden. Daarvoor stond hij aan het roer bij onder meer Vitesse, Maccabi Tel Aviv en Ajax.

In de Noorse media werd gespeculeerd over een deadline, maar Koteng ontkent dat Rosenborg vóór 1 december een nieuwe trainer wil aanstellen. "We hebben geen deadline. We hopen het voor 1 december af te ronden, maar dat is geen must. We nemen de tijd voor dit proces."

Rosenborg ontsloeg Ingebrigtsen toen de club tweede stond in de Noorse Eliteserien. Onder leiding van Coolen is Troillongan opgeklommen naar de eerste plaats, met twee punten voorsprong op SK Brann. Brann is zondag ook de tegenstander van Rosenborg. In de Europa League is Rosenborg na drie speelronden nog puntloos.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Rosenborg een goede club voor Bosz?

(969 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws