Update: Courtois woedend over berichtgeving: 'Leugens die reputatie schaden'

Update: Courtois woedend over berichtgeving: 'Leugens die reputatie schaden'

26-10-2018 20:04
14

Het zijn spannende tijden voor Thibaut Courtois. Een hereniging met Antonio Conte of José Mourinho is niet uitgesloten en dat baart de doelman van Real Madrid zorgen.

Dat meldt El País. Real Madrid won deze week in de Champions League van Viktoria Plzen, maar de positie van trainer Julen Lopetegui blijft wankel. De namen van mogelijke opvolgers die rondzingen in Madrid - Conte en Mourinho - bevallen Courtois voor geen meter. De Belgische doelman zou de komst van Roberto Martinez wél toejuichen.

"Ik kan het niet geloven", zou Courtois hebben gezegd in de kleedkamer. "Ik ben hier de enige die gewerkt heeft met Conte én Mourinho. Ik ben weggegaan uit Londen om dat niet meer mee te maken. En nu blijkt Conte of Mourinho hierheen te komen..."

Mourinho en Conte werden de laatste jaren kampioen met Chelsea, maar stonden op gespannen voet met een groot aantal spelers. Courtois zou er daar één van zijn. De doelman ziet de komst van Martinez naar Real wel zitten. Hij heeft Real-president Florentino Pérez naar verluidt laten weten dat de huidige bondscoach van België in het profiel past.

Update 20.04 uur: Courtois ontkent de berichtgeving over hem in El País met klem. De Belg overweegt zelfs juridische stappen. 'Het zijn leugens die mijn reputatie als prof schaden. Ik verwacht een rectificatie. Ook denk ik na om juridische stappen te ondernemen', reageert de boze doelman van Real Madrid op Twitter.