Advocaat: 'Nick heeft het beste schot van heel Utrecht, echt ongelooflijk'

Advocaat: 'Nick heeft het beste schot van heel Utrecht, echt ongelooflijk'

26-10-2018 13:16
4

Nick Venema is op schot in de Keuken Kampioen Divisie, maar de spits van Jong FC Utrecht is nog niet klaar voor het grote werk. Dat vindt Dick Advocaat.

De negentienjarige Venema staat te boek als de coming man in de spits van Utrecht, maar Advocaat doet ondanks de personele problemen geen beroep op hem. De Utrecht-trainer mist voetballend vermogen bij Venema. "Nick heeft het beste schot van heel Utrecht. Hij heeft een pegel in zijn benen, echt ongelofelijk. Maar zijn spel moet hij verbeteren", oordeelt Advocaat in gesprek met Voetbal International.

Wedden

Meer odds

"Ik heb met spitsentrainer Michael Mols gesproken en zal eens kijken of hij misschien iets met hem kan gaan doen. Een van de grote specialiteiten van Mols waren zijn aanname en het wegdraaien. Dat is wel een beetje het manco bij Nick", aldus Advocaat, die de ontwikkeling van Venema scherp in de gaten houdt. "Het schot is goed, de werklust is goed, het koppie is goed, maar er moet nog wel het een en ander bij komen."

Venema scoorde dit seizoen vijf keer in de Keuken Kampioen Divisie. Daar had hij acht wedstrijden voor nodig. De spits kwam tot dusver acht keer in actie in de Eredivisie.