Ter Stegen dacht aan vertrek bij Barcelona: 'De strijd was niet eenvoudig'

Ter Stegen dacht aan vertrek bij Barcelona: 'De strijd was niet eenvoudig'

Gepubliceerd: vrijdag 26 oktober 2018 om 13:42vr 26-10-2018 om 13:42

Marc-André ter Stegen had na zijn eerste seizoen bij Barcelona twijfels of hij wel bij de Catalaanse grootmacht moest blijven. De Duitse doelman erkent dat hij het zwaar had met zijn reserverol.

Nadat Ter Stegen in de zomer van 2014 overstapte van Borussia Mönchengladbach naar Barcelona, kreeg hij te maken met Claudio Bravo als concurrent onder de lat. De Chileen veroverde een basisplaats in de competitie, terwijl Ter Stegen in het bekertoernooi en de Champions League in actie kwam.

"Ik ben iemand die alles wil spelen, dus het roulatiesysteem was zwaar", tekent Marca op uit de mond van de doelman. "De strijd met Bravo was niet eenvoudig en ik kan niet ontkennen dat ik er aan gedacht heb om weg te gaan."

"Mij was verteld dat ik jaren bij Barcelona zou blijven en dat de club vertrouwen in me had", aldus Ter Stegen. "Dat bleek alleen niet uit de realiteit. Bravo was duidelijk degene die de voorkeur had."

Medio 2016 verdiende Ter Stegen toch zijn basisplaats en vertrok zijn Chileense rivaal naar Manchester City. Sinsdien is Jasper Cillessen de stand-in van Ter Stegen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws