'Wij konden Van Dijk voor ruim 6 miljoen halen, maar de scout vond hem te traag'

'Wij konden Van Dijk voor ruim 6 miljoen halen, maar de scout vond hem te traag'

26-10-2018 17:49
22

Cardiff City-manager Neil Warnock is aanloop naar de clash met Liverpool om de oren geslagen met een paar oude uitspraken. Toen Virgil van Dijk in december 2017 de duurste verdediger aller tijden werd, twijfelde Warnock openlijk aan de 84 miljoen euro die Liverpool voor hem betaalde.

De 69-jarige Brit liet zelfs weten dat hij Cardiff City-verdediger Sol Bamba, zeker in verdedigend opzicht, beter vond dat Van Dijk. "Ik denk dat ik toen gedronken had", lacht Warnock tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. De manager nuanceert vervolgens zijn uitlatingen. "Wat ik bedoelde te zeggen was dat Van Dijk bij een club als Cardiff City eerder kan laten zien dat hij een goede verdediger is. Bij Liverpool hoeft hij veel minder te verdedigen", wordt hij geciteerd door de BBC.

Warnock had in het verleden de mogelijkheid om met Van Dijk samen te werken, onthult hij. De Britse 'promotiekoning' werkte tijdens het seizoen 2014/2015 voor Crystal Palace, dat de toenmalige Celtic-verdediger gescout had. "We hadden hem voor 6,7 miljoen euro kunnen halen, maar onze hoofd scouting vond hem te traag. En volgens mij werkt hij nog steeds bij Crystal Palace", lacht de manager.

Liverpool en Cardiff City trappen zaterdagmiddag om 16.00 uur af.