Kritiek op PSV ondanks eerste Champions League-punt: 'Waren zichzelf niet'

Kritiek op PSV ondanks eerste Champions League-punt: 'Waren zichzelf niet'

26-10-2018 18:33
56

Voormalig PSV-verdediger Jan Poortvliet is kritisch over het veldspel van PSV in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. De Eindhovenaren pakten hun eerste Champions League-punt van het seizoen, maar speelden volgens Poortvliet te angstig.

De 63-jarige Zeeuw vindt dat de Eredivisie-koploper te veel ontzag heeft getoond voor Tottenham Hotspur. "Kijk, het is heel simpel. Tottenham heeft meer kwaliteiten en ze zijn normaal gesproken gewoon beter, dus je kunt dan twee keuzes maken", analyseert Poortvliet bij PSV Inside. Volgens de ex-international had PSV ervoor kunnen kiezen om Tottenham onder druk te zetten en niet in zijn spel te laten komen. PSV liet de tegenstander echter te veel voetballen, vindt Poortvliet. "De PSV-jongens waren te veel aan het denken en niet aan het handelen."

Poortvliet vond het jammer dat de Eindhovenaren in Europa niet hetzelfde konden laten zien als in de Eredivisie. "Door angstig te zijn is dat niet gelukt. We zijn nooit in de wedstrijd geweest", stelt de Zeeuw. "De spelers waren afgelopen woensdag niet zichzelf."