'Op tactisch en fysiek gebied lopen ze in Denemarken voor op Nederland'

'Op tactisch en fysiek gebied lopen ze in Denemarken voor op Nederland'

26-10-2018 18:49
21

Mart Lieder heeft behoorlijk moeten wennen toen hij FC Eindhoven inruilde voor het Deense SönderjyskE. Vorig seizoen kwam de spits nog dertig keer tot scoren in de toenmalige Jupiler League, in Denemarken heeft hij pas drie keer het net gevonden.

Volgens de regerend Keuken Kampioen Divisie-topscorer wordt er in Denemarken veel minder aanvallend gespeeld dan in Nederland. "Bij SönderjyskE speel ik als enige voorin. Soms tegen vier verdedigers", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Er wordt meer op resultaat gespeeld. Clubs steken ook meer energie in tactiek. Aan spelhervattingen wordt ook veel aandacht geschonken. Technisch is het minder dan de Nederlandse competitie, maar op tactisch en fysiek gebied lopen ze voor."

Spijt heeft Lieder zeker niet van zijn transfer. "Het aanbod voelde goed. En ik ben een gevoelsmens. Het is tot nu toe bijna volledig zo uitgepakt zoals ik hoopte." De 28-jarige spits speelt samen met enkele oude Eredivisie-bekenden, zoals de Nederlander Kees Luijckx en de Denen Simon Poulsen (ex-AZ en -PSV), Niki Zimling (ex-NEC en -Ajax) en Nicholas Marfelt (ex-Sparta). "Simon spreekt vloeiend Nederlands. Niki en Nicholas verstaan het. Dat maakt het ook gemakkelijk."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie