Emmen blijft steken op gelijkspel tegen tien man van Eredivisie-verrassing

26-10-2018 21:53
18

VVV-Venlo heeft ondanks dat het lange tijd met tien man speelde een punt gepakt in de uitwedstrijd tegen FC Emmen. De succesvolle ploeg van trainer Maurice Steijn keert met een 1-1 gelijkspel huiswaarts.

VVV kwam na een kwartier op voorsprong via Peniel Mlapa, die na goed doorzetten van Ralf Seuntjes en een doorkopbal van Patrick Joosten van dichtbij binnen kon knikken. De vreugde over die voorsprong was echter van korte duur. Een paar minuten later kreeg verdediger Roel Janssen een rode kaart vanwege onbesuisd inkomen.

FC Emmen nam -gesteund door het nummerieke voordeel - de touwtjes in handen en de wedstrijd speelde zich dan ook vooral op de Limburgse helft af. Toch leverde dat maar één grote kans op voor de thuisploeg. Jafar Arias kopte de bal op de lat en in de rebound schoot hij voorlangs.

Ook na rust drong FC Emmen aan, maar het ontbrak de Drentenaren aan finesse in de eindfase. Halverwege de tweede helft viel de gelijkmaker alsnog. De mee opgekomen rechtsback Stef Gronsveld schoot de bal in de verre hoek.

VVV kwam er in de slotfase nauwelijks nog uit en Emmen drong steeds meer aan. Luciano Slagveer was met een schot uit de draai dicht bij de 2-1, terwijl Hilal Ben Moussa over schoot en Caner Cavlan via een Limburgs been naast.

VVV blijft voorlopig op de vijfde plek staan met vijftien punten uit tien duels. FC Emmen is de nummer vijftien met negen punten.