Sparta pakt eerste periodetitel, FC Twente wint topper en vernedering NEC

26-10-2018 22:02
92

Sparta heeft de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie veroverd. De ploeg van coach Henk Fraser won met 3-2 van Telstar en hield zo FC Twente achter zich. Go Ahead Eagles versloeg SC Cambuur en blijft koploper in de reguliere competitie.

Lars Veldwijk hielp Sparta in een tijdbestek van drie minuten met op voorsprong. Beide keren kon de spits binnen koppen uit een hoekschop. In de 54e minuut maakte Telstar uit het niets de aansluitingstreffer via Terell Ondaan en tien minuten later tekende Dylan Mertens met een fraaie volley voor de 2-2. Sparta dreigde even naast de periodetitel te grijpen, maar in de 81e minuut maakte Halil Dervisoglu de winnende.

FC Twente en Almere City maakten ook nog kans op het winnen van de eerste periode en troffen elkaar in de Grolsch Veste. De Tukkers zegevierden met 1-0 door een goal van Tom Boere, maar genoeg voor de periodetitel was het dus niet. De ploeg van trainer Marino Pusic handhaaft zich wel in de top. Go Ahead Eagles blijft koploper door een 2-0-zege op SC Cambuur. Orhan Dzepar en Jaroslav Navratil braken in de slotfase de ban.

NEC verloor de aansluiting met de bovenste ploegen door een zeer pijnlijke nederlaag tegen TOP Oss. De Nijmegenaren gingen met liefst 1-5 onderuit tegen de middenmoter.

Maximiliano Romero maakte zijn eerste doelpunt in Nederland, maar genoeg voor de zege was het niet voor Jong PSV. De Eindhovenaren gaven een 2-0 voorsprong weg tegen laagvlieger FC Dordrecht: 2-2. Ook de beloften van Ajax wisten niet te winnen. Jong Ajax ging met 3-1 onderuit bij FC Volendam, ondanks een goal van Vaclav Cerny.