Swart en Boskamp zien zwakte bij Feyenoord voor Klassieker: 'Dan heb je probleem'

Swart en Boskamp zien zwakte bij Feyenoord voor Klassieker: 'Dan heb je probleem'

26-10-2018 22:30
28

Jan Boskamp en Sjaak Swart zijn eensgezind: Feyenoord heeft goede voetballers, maar het is geen geheel. Toch denken de twee niet dat het een walk-over wordt van Ajax, zondag in de Johan Cruijff Arena.

"Dan staat die erin, dan weer die. Het is niet echt een team", stelt Swart voor de camera van Veronica Inside. Boskamp is het met Mister Ajax eens, maar ziet toch kansen voor 'zijn' Feyenoord. "Zondag zijn jullie doodziek", lacht hij. "Normaal zeggen we: we gaan open spelen. Maar ik denk niet dat het een open wedstrijd wordt. Ik hoop dat we ons aanpassen en 4-4-1-1 gaan spelen. Dan ontlast je Van Persie een beetje."

"Ik vind de achterhoede minder bij Feyenoord", haakt Sjaak Swart in. Ook Boskamp houdt zijn hart vast. "Nee, dat is niet goed. Daarom denk ik niet dat ze hoog gaan spelen. Van der Heijden en Botteghin gaan op de zestienmeter spelen. Als ze ruimte achter zich hebben, dan heb je een probleem."

Boskamp denkt desondanks dat Feyenoord met een 1-1 gelijkspel terugkeert naar Rotterdam. Swart gokt op een kleine overwinning van Ajax: 2-1. "Maar het wordt niet makkelijk."