Steijn kan zich vinden in rode kaart voor VVV-verdediger: 'Onbesuisd en dom'

Steijn kan zich vinden in rode kaart voor VVV-verdediger: 'Onbesuisd en dom'

26-10-2018 23:13
7

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn kan zich vinden in de beslissing van scheidsrechter Rob Dieperink om een rode kaart te geven aan Roel Janssen. Steijn baalt van de actie van zijn verdediger, aangezien het duel daarna kantelde.

"We hadden de wedstrijd in het eerste gedeelte onder controle", steekt de oefenmeester van wal bij FOX Sports. Steijn zag zijn ploeg na een kwartier op voorsprong komen via Peniel Mlapa. "Dan is het een wedstrijd zoals je hoopt dat die verloopt: volledige controle, 0-1 voor en FC Emmen had het op dat moment heel moeilijk met ons."

"Dan komt het cruciale moment met de rode kaart", vervolgt Steijn. "Onbesuisde tackles, elleboogstoten, tackles van achteren, doorgebroken spelers neerhalen. Ik geef altijd aan: jongens doe dat niet, want dan wordt het een heel zware avond. Je hebt altijd nog een keeper achter je. Het was een cruciaal moment voor ons."

Steijn keek niet raar op toen de arbiter een rode kaart trok. "Het was sowieso onbesuisd en ook totaal onnodig om daar een tackle in te zetten. Heel dom. Ik heb het nog niet teruggezien, maar we hadden op het veld al zoiets van 'dat is een heel onbesuisde tackle'. Volgens mij was er ook geen discussie."