'Pijnlijkste nederlaag ooit' voor NEC: 'Op deze manier niet Eredivisie-waardig'

'Pijnlijkste nederlaag ooit' voor NEC: 'Op deze manier niet Eredivisie-waardig'

26-10-2018 23:32
43

NEC-trainer Jack de Gier kan nauwelijks geloven dat zijn ploeg met 1-5 is afgedroogd door middenmoter TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. Hij kwam na afloop woorden tekort.

"Dit is voor mij als trainer de meest pijnlijke nederlaag ooit", laat De Gier weten aan FOX Sports. "Dat geldt waarschijnlijk ook voor de meeste spelers." NEC stond bij rust met 0-1 achter, maar in een tijdsbestek van een half uur liep Oss uit naar een 0-5 voorsprong. "Mijn eerste gevoel is dat we elkaar in de steek gelaten hebben. Dit doet mij pijn en iedereen die NEC een warm hart toedraagt."

"Dit is een behoorlijke mokerslag. De achterstand is niet onze grootste zorg, wij zijn zelf onze grootste zorg", aldus De Gier, die zich met NEC nu terugvindt op de zevende plek. Ook Tom Overtoom maakt zich zorgen na de zeperd in de eigen Goffert. "Dit was heel slecht, ik kan het kort samenvatten. We hebben te weinig gecreëerd. Verdedigend was het niet goed, aanvallend ook niet."

NEC hoopt dit seizoen op promotie naar de Eredivisie, maar volgens Overtoom zit dat er op deze manier niet in. "We moeten de komende wedstrijden uit een ander vaatje tappen, dit kan zo niet langer. Als we zo blijven spelen zijn we niet Eredivisie-waardig."