Sparta-fans protesteren tegen samenwerking met Ajax: 'Geen talent in de UFO-tent'

Sparta-fans protesteren tegen samenwerking met Ajax: 'Geen talent in de UFO-tent'

27-10-2018 07:00
109

Enkele supporters van Sparta hebben zich vrijdagavond uitgesproken tegen de samenwerking met Ajax. De jeugdopleiding van de Kasteelclub, die beslag legde op de eerste periodetitel in de Keuken Kampioen Divisie, zal ondersteund worden door de Amsterdammers.

In ruil daarvoor krijgt Ajax de eerste keus wanneer een groot Sparta-talent wil vertrekken bij de club. Het nieuws is bij enkele Rotterdamse supporters in het verkeerde keelgat geschoten. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar van vrijdagavond werden er in de hoek van Het Kasteel twee spandoeken opgehangen. 'Fuck Am*Dam' en 'Geen talent naar de UFO-tent', was de veelzeggende boodschap op de twee doeken.

Eerder op de dag had Cor Pot, vorig seizoen assistent-trainer van Dick Advocaat op Spangen, al zijn twijfels uitgesproken over de samenwerking. "Ik wist dat Ajax vrij populair is bij Sparta", liet hij weten in FC Rijnmond. "Maar ik vind de manier waarop het gegaan is en hoe het in de media is gebracht wel een beetje provocerend en niet heel erg verstandig." Pot doelt op het feit dat het nieuws drie dagen voor de Klassieker tegen Feyenoord naar buiten is gebracht.