'Van Hooijdonk heeft geen zin in fulltime baan: vier oud-profs gaan NAC leiden'

'Van Hooijdonk heeft geen zin in fulltime baan: vier oud-profs gaan NAC leiden'

27-10-2018 07:54
32

Pierre van Hooijdonk gaat deel uitmaken van het nieuw te vormen Technisch Hart van NAC Breda. De voormalig topspits liet al meerdere malen weten dat hij zijn oude liefde graag wil helpen, maar ziet het volgens De Telegraaf niet zitten om een fulltime functie te bekleden.

Van Hooijdonk was de gedoodverfde nieuwe technisch directeur in Breda, maar die vacature blijft voorlopig openstaan. De nieuwe TD zal samenwerken met het Technisch Hart, bestaande uit vier ex-profs: volgens De Telegraaf behouden hoofdtrainer Mitchell van der Gaag en commissaris technische zaken Sepp de Roover hun baan en gaan ze samenwerken met Van Hooijdonk en manager jeugdopleiding Tim Gilissen. BN DeStem sprak eerder deze week al van een dergelijke constructie.

De eerste belangrijke taak voor het viertal is het versterken van de selectie in de winterstop. De onlangs weggestuurde technisch directeur Hans Smulders mocht in zijn eentje het transferbeleid bepalen en haalde twaalf spelers naar het Rat Verlegh Stadion. De vele nieuwkomers hebben NAC niet vooruit kunnen helpen: de Bredanaars staan na negen speelronden voorlaatste in de Eredivisie.