PSV-videoanalist op de weg terug na hartfalen: Ik heb een geweldige werkgever

PSV-videoanalist op de weg terug na hartfalen: "Ik heb een geweldige werkgever"

27-10-2018 08:24
16

PSV-videoanalist Wim Rip herstelt voorspoedig van de hartstilstand die hij vorig seizoen opliep, laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. De 57-jarige Wageningenaar zat op de tribune tijdens FC Groningen-PSV, toen hij ternauwernood aan de dood ontsnapte.

Rip is inmiddels volop aan het revalideren en heeft zijn werkzaamheden voorzichtig opgepakt. "Ik werk nu twee keer twee uur per week bij PSV en moet mezelf soms afremmen", vertelt hij aan het ED. "In januari was na het ongeluk nog maar twintig procent van mijn hartfunctie over. De maanden daarna is dat, mede dankzij trainingen via het Máxima Medisch Centrum, weer uitgebreid naar negentig procent."

De videoanalist vermoedt dat hij voorafgaand aan zijn hartstilstand te weinig naar zijn lichaam luisterde. "Ik had te veel moeite om een keer nee te zeggen en werkte na een wedstrijd soms tot diep in de nacht, om vroeg in de morgen weer een goed overleg met de trainers te kunnen hebben. Dat wreekt zich een keer."

Rip krijgt van PSV alle ruimte om te herstellen. "PSV legt er via Mark van Bommel of Toon Gerbrands nul druk op en de doktoren ook niet", aldus de dankbare videoanalist. "Ik heb een geweldige werkgever, besef ik nu." Dat PSV inmiddels een nieuwe videoanalist heeft aangesteld in de persoon van Alex Abresch, deert Rip dan ook niet. "Dat is ook goed met mij besproken. Ik heb hem zelf nog ingewerkt bij NEC en weet dat hij een werkwijze heeft die aansluit bij de mijne."

Lees ook: PSV-videoanalist had '3 tot 5 procent overlevingskans': "Wat heb ik geluk gehad"