'Mijn bijrol bij Ajax deed pijn. Ik wilde rechten studeren en advocaat worden'

'Mijn bijrol bij Ajax deed pijn. Ik wilde rechten studeren en advocaat worden'

27-10-2018 10:35
13

Noussair Mazraoui heeft dit seizoen een basisplek veroverd bij Ajax, maar twijfelde lange tijd of hij überhaupt het betaald voetbal zou halen. In de jeugdelftallen was hij regelmatig reserve en in Jong Ajax was hij de enige speler zonder contract.

De rechtsback dacht er zelfs over na om zijn voetbaldroom vaarwel te zeggen. "Ik werd ongelukkig van mijn bijrol in de jeugd. Dat doet pijn hoor. Ik deed vwo en dacht: ik moet me maar vol op de studie richten", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Ik hield en houd van discussiëren, dus in mijn achterhoofd speelde de gedachte om rechten te gaan studeren en om advocaat te worden."

Mazraoui bewandelde echter 'niet het normale pad', speelde zich in het eerste elftal van Ajax en scoorde in de Champions League tegen Bayern München en Benfica. Ook maakte hij zijn debuut voor het Marokkaanse nationale elftal, terwijl ook Oranje hem had willen hebben. "Ik was echt vereerd, maar heb voor Marokko gekozen." Dat ploeggenoot Hakim Ziyech dezelfde beslissing had genomen, speelde mee in zijn overweging. "Hakim heeft mij echt enorm geholpen toen ik bij de selectie van Ajax kwam. Je kijkt toch tegen die gasten op. Dan is het prettig als er iemand naar je omkijkt."

Lees ook: 'Dat Mazraoui niet voor Oranje, maar Marokko heeft gekozen maakt hem populair'