Clasie: 'Van de vier keer hebben we Ajax twee keer helemaal zoekgespeeld'

Clasie: 'Van de vier keer hebben we Ajax twee keer helemaal zoekgespeeld'

27-10-2018 13:39
44

De spelers van Feyenoord zijn niet bang voor Ajax, meent Jordy Clasie. De Rotterdammers hebben al twaalf jaar lang niet in Amsterdam gewonnen, maar het spel van de afgelopen jaren biedt voldoende hoop, zegt de middenvelder.

"Ze spelen goed voetbal, ja. Of we bang zijn voor Ajax? Nee, dat denk ik niet. Natuurlijk moeten we top zijn om daar een goed resultaat te behalen. Dat weet iedereen. Dat beseffen we ook. Laten we het zondag zien", zegt Clasie tegen de NOS.

Veel supporters rekenen op een forse nederlaag voor Feyenoord en zijn misschien zelfs een beetje bang voor Ajax. Clasie is dat niet. "Wij staan natuurlijk op het veld. Dan heb je een heel ander gevoel dan daarbuiten. Op het veld heb je invloed op wat je gaat doen. Of we worden aangesproken op straat? Dat valt wel mee. Ik woon zelf in Haarlem, dus dat is niet echt dichtbij. De mensen spreken me er dan ook niet op aan."

Feyenoord wint dus zelden in Amsterdam. "Ik heb daar zelf vier keer gespeeld, waarvan we ze twee keer helemaal zoek hebben gespeeld en twee keer gelijk hebben gespeeld. En twee keer ben ik daar zelf zoekgespeeld. Aan het resultaat hebben we mindere herinneringen, maar wat spel betreft hebben we daar goede wedstrijden gespeeld."