Boëtius scoort, maar kan Bayern niet stoppen, Weghorst wint na rake penalty

27-10-2018 17:22
17

De Nederlanders beleefden zaterdag een productieve middag in de Bundesliga. Wout Weghorst schoot VfL Wolfsburg vanaf de penaltystip op weg naar een uitzege op Fortuna Düsseldorf. Jean-Paul Boëtius maakte uitgerekend tegen Bayern München zijn eerste doelpunt namens FSV Mainz.

Na een uur spelen kroop de oud-Feyenoorder voor Joshua Kimmich en tikte hij een voorzet van Daniel Brosinski voorbij Manuel Neuer. Drie punten zaten er echter niet in voor Boëtius en de zijnen. Bayern was voor rust op voorsprong gekomen via Leon Goretzka, die een voorzet van Kimmich met een knappe volley tot doelpunt promoveerde. Na de gelijkmaker van Boëtius zorgde Thiago Alcantara voor de beslissing door een voorzet van Robert Lewandowski binnen te glijden: 1-2.

Borussia Dortmund blijft koploper, maar leverde tijdens de topper tegen Hertha BSC twee hele dure punten in. De achttienjarige Jadon Sancho schoot in de eerste helft raak na een snelle counter. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou hielp Hertha terug in de wedstrijd, maar Sancho scoorde na rust opnieuw: nadat Maximilian Mittelstädt knullig over doelman Rune Jarstein was gestruikeld, kon de jonge Brit de bal in het lege doel schuiven. Dat leek voldoende voor de overwinning, maar de Berlijners kregen in de blessuretijd nog een penalty. Kalou sloeg voor de tweede keer toe: 2-2.