NAC pakt eerste punt op vreemde bodem tegen teleurstellend ADO

27-10-2018 20:23
17

ADO Den Haag en NAC Breda hebben elkaar in het Cars Jeans Stadion op een gelijkspel gehouden. In Den Haag werd het 1-1, maar daar zal de thuisploeg niet tevreden mee zijn.

ADO kreeg in Den Haag de eerste kans van de wedstrijd, maar het was NAC dat na iets minder dan een kwartier aan de leiding ging. Manchester City-huurling Luka Ilić verschalkte Indy Groothuizen na een voorzet op maat van Fabian Sporkslede.

NAC kon niet lang van die voorsprong genieten, want na amper vijf minuten stond het alweer 1-1. Elson Hooi had alle tijd om de bal bij de Marokkaan te bezorgen, die na 300 minuten eindelijk weer eens wist te scoren in de Eredivisie. Daarna ging de wedstrijd op en neer. Beide ploegen kregen kansen, maar gescoord werd er niet. Bij NAC was Ilic ongelukkig en Tomas Necid miste namens ADO.

Beide ploegen zaten niet stil in de tweede helft. Zowel ADO als NAC kreeg grote mogelijkheden, al waren de Hagenaars een stuk gevaarlijker. Lex Immers kopte op de lat en Sheraldo Becker schoot twee keer naast. Laatstgenoemde werd door het eigen publiek door een groepje fans uitgefloten na zijn wissel. Erik Falkenburg kreeg in de 85e minuut misschien wel de grootste mogelijkheid voor ADO. NAC kon er weinig tegenoverstellen en mag zich gelukkig prijzen met een punt.

ADO komt in punten gelijk met FC Utrecht, Excelsior, Vitesse en AZ en staat gedeeld zeste in de Eredivisie. NAC blijft zeventiende en kan ingehaald worden als FC Groningen van PSV wint.