Clasie treurt na pak slaag: Dat is iets voor de VAR om daar reactie op te geven

Clasie treurt na pak slaag: "Dat is iets voor de VAR om daar reactie op te geven"

28-10-2018 16:46
57

Feyenoord is misschien wel té agressief begonnen aan de Klassieker tegen Ajax. Dat concludeert Jordy Clasie na de 3-0 nederlaag in Amsterdam.

Feyenoord kreeg een pak slaag, maar dat was volgens Clasie al na een paar minuten onvermijdelijk. Jeremiah St. Juste kreeg rood. "We wilden agressief beginnen en hadden afgesproken zo lang mogelijk met elf man te blijven staan... Maar misschien begonnen we wel té agressief", analyseerde hij in gesprek met FOX Sports.

"Na de rode kaart voor Jeremiah was de Klassieker voor ons eigenlijk meteen voorbij", aldus Clasie, die zijn ploeggenoot niet openlijk wil bekritiseren. "Of het terecht was? Dat weet ik niet, ik moet het eerst nog terugzien. Natuurlijk heb ik wel wat gezien, maar vanaf dertig meter kan ik niet zien hoe zijn voet er tegenaan gaat en of hij hem laat staan. Als het rood is, is het een rode kaart."

Over de eerste goal van Ajax wilde Clasie weinig kwijt. "Toevallig zag ik in de rust op het scherm dat er contact was (tussen Justin Bijlow en Kasper Dolberg, red.). Maar goed, dat is allemaal discussiëren achteraf. Dat is iets voor de VAR om daar reactie op te geven. Ik weet niet of het een overtreding was of niet."