Van Persie kraakt Kuipers en VAR na verlies in Amsterdam: 'Ik begrijp dat niet'

Van Persie kraakt Kuipers en VAR na verlies in Amsterdam: 'Ik begrijp dat niet'

28-10-2018 18:48
120

Robin van Persie vindt het kwalijk dat scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten de openingstreffer van Ajax tegen Feyenoord níet hebben afgekeurd. Volgens de captain van de Rotterdammers was er sprake van een overtreding van Kasper Dolberg op doelman Justin Bijlow. 

"Volgens mij had Bijlow minimaal één hand op de bal en kreeg hij toen een tik van Dolberg. Dat mag geen goal zijn in mijn ogen", aldus Van Persie voor de camera van FOX Sports

Na de pauze werd Feyenoord wederom benadeeld, vond de linkspoot. "We hadden een moment met een handsbal. Tagliafico, volgens mij. Dat begrijp ik dan niet. Je hebt een VAR, je hebt vier scheidsrechters - en die zien dat niet! Dat vind ik vreemd."

Van Persie had het bewuste moment tijdens het interview overigens nog niet teruggezien. "Op zo'n moment moet het ook een beetje meezitten. Volgens mij had-ie toen al geel? Dat zou dan nog een kaart betekenen. Dan kan het nog 2-1 worden, tien tegen tien... Maar goed, dat is niet gebeurd. Je moet je verlies pakken."

Lees ook: Falende Bijlow wijst naar VAR: 'Ik voelde dat mijn arm naar voren ging'