'Real Madrid ontslaat Lopetegui en presenteert opvolger maandag om 13.00 uur'

'Real Madrid ontslaat Lopetegui en presenteert opvolger maandag om 13.00 uur'

28-10-2018 19:44
51

Julen Lopetegui zat zondag in El Clásico voor het laatst op de bank bij Real Madrid. Dat meldt Onda Cero. De trainer wordt op korte termijn ontslagen en vervangen door Antonio Conte.

Het is niet uitgesloten dat Real Madrid zondagavond al een statement naar buiten brengt, waarin het vertrek van Lopetegui wordt bevestigd. De Spaanse trainer begon deze zomer aan zijn klus bij de Spaanse grootmacht. De start was goed, maar de laatste weken zit de klad erin: Real won slechts één van de laatste zeven wedstrijden.

El Clásico was waarschijnlijk de laatste kans voor Lopetegui om zijn baan te redden, alhoewel deze week in Spaanse media werd gemeld dat Real-president Florentino Perez de knoop al had doorgehakt. In Camp Nou was Barcelona met liefst 5-1 te sterk. "Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds de juiste man ben om voor de ommekeer te zorgen", zei Lopetegui zondagavond.

Volgens Onda Cero wordt Conte de opvolger van Lopetegui. Real Madrid zou de Italiaanse trainer maandagmiddag om 13.00 uur willen presenteren. Conte leidde Juventus naar drie landstitels en Italië naar de kwartfinales op het EK van 2016. Van 2016 tot en met de zomer van 2018 stond hij aan het roer bij Chelsea, waarmee Conte in zijn eerste jaar kampioen werd.