Clasie wekt verbazing met 'aparte' uitspraak: Dan gebeurt het tóch

Clasie wekt verbazing met 'aparte' uitspraak: "Dan gebeurt het tóch"

28-10-2018 20:14
59

John de Wolf heeft zich verbaasd over de analyse van Jordy Clasie na afloop van De Klassieker. De middenvelder gaf voor de camera van FOX Sports aan dat Feyenoord 'zo lang mogelijk met elf man moest blijven staan'.

Clasie zei dat Feyenoord bewust agressief begon, maar voegde daar iets opmerkelijks aan toe. "Ook een aparte uitspraak van Clasie: we zouden scherp beginnen en we probeerden zo lang mogelijk met elf man te blijven staan. Hij benadrukt het en dan gebeurt het tóch", zegt De Wolf bij FOX Sports. "Als het nou op je eigen helft rond de zestien gebeurt, dat je aan de noodrem moet trekken, dan kan ik het begrijpen. Dit zijn onervaren fouten..Hopelijk doet hij (St. Juste, red.) het een keer en nooit meer."

Wedden

Meer odds

"Ze hebben het erover gehad, dus dat is goed. Maar als spelers losgaan in het veld, moeten ze in een splitsecond bepalen hoe de situatie is. Ik ga er niet vanuit dat hij het bewust deed en het gewoon een onervaren overtreding is, maar de volgende keer zal hij niet meer met zijn benen vooruit gaan. Loop dan maar eventueel door. Het is een dure fout van hem."

Kenneth Perez merkte op dat Ajax na de 2-0 niet van plan was om nog gas te geven. Het leverde een saaie tweede helft op. "Het tempo was zo laag, dat het een beetje overspelen was. Fout op fout op fout. Er zat gewoon geen spanning in de wedstrijd, omdat de rode kaart zo snel viel."

"Je kunt wel zeggen dat Feyenoord zich aardig heeft verweerd en geprobeerd heeft te voetballen, maar ze maakten ook veel fouten op het technische gedeelte. De aannames etcetera..Dat zijn dingen die Feyenoord beter moet kunnen."

Lees ook: Clasie treurt na pak slaag: "Dat is iets voor de VAR om daar reactie op te geven"