Van Persie: Ik heb begrepen dat zelfs een aantal jongens van Ajax verrast was

Van Persie: "Ik heb begrepen dat zelfs een aantal jongens van Ajax verrast was"

28-10-2018 21:29
97

Robin van Persie ziet de kans dat Feyenoord kampioen wordt steeds kleiner worden. Na de 3-0 nederlaag tegen Ajax in De Klassieker is het gat op koploper PSV inmiddels tien punten.

"We staan nu op tien punten achterstand. Dat is wel erg veel", vertelt Van Persie aan de NOS. "Ik had nog een beetje hoop. Ik keek gisteren (zaterdag, red.) naar PSV en dacht: nou, als die nou twee punten laten liggen..Maar goed, dat deden ze niet. Tien punten is veel. We moeten het nu per week bekijken."

Feyenoord trad zondag tegen Ajax aan met een ingestudeerd plan, maar dat kon al na zes minuten in de prullenbak na de rode kaart van Jeremiah St. Juste. "Het is een leermoment voor hem. Voor ons is het extra jammer, want het geloof was er. Het stond gewoon echt goed."

"Ik heb begrepen dat zelfs een aantal jongens van Ajax verrast was hoe wij stonden. Dat ze ook een beetje aan het zoeken waren in de eerste tien minuten. Dat geeft aan dat wij ons huiswerk goed hebben gedaan. Als het dan zó vroeg gebeurt, weet je dat het een moeilijke middag wordt."