Cocu 'krijgt 'slechts' één jaarsalaris mee' na 'onacceptabele nederlaag'

Cocu 'krijgt 'slechts' één jaarsalaris mee' na 'onacceptabele nederlaag'

29-10-2018 07:26
37

Phillip Cocu heeft 'slechts' één jaarsalaris meegekregen als ontslagvergoeding bij Fenerbahçe, meldt het Turkse medium Fanatik. De voormalig PSV-trainer moest zondagavond een 1-3 thuisnederlaag tegen Ankaragücü incasseren en kon vrijwel direct na de wedstrijd zijn koffers pakken.

Hoewel Cocu nog een contract tot de zomer van 2021 had, krijgt hij niet tot die tijd uitbetaald. Volgens Fanatik krijgt hij één jaarsalaris mee bij zijn vertrek uit Istanbul: de ontslagvergoeding voor de 48-jarige trainer zou hierdoor 1,9 miljoen euro bedragen. Of zijn assistenten Erwin Koeman en Chris van der Weerden ook moeten vertrekken een soortgelijk bedrag meekrijgen, is nog onduidelijk.

Volgens vice-president Semih Özsoy was het ontslag van Cocu onvermijdelijk. Het verlies tegen Ankaragücü was de druppel voor Özsoy. "Dit was onacceptabel. Onze fans verdienen dit soort nederlagen niet", laat hij weten in een statement op de clubsite. "We moeten denken in het belang van de club. Cocu was als hoofdtrainer eindverantwoordelijk voor onze sportieve prestaties en heeft daarvoor de prijs betaald." Fenerbahçe is bezig met het zoeken naar een opvolger van Cocu, maar zal later in de week met nieuws daarover naar buiten komen.