'Real Madrid moet wachten op Conte en Chelsea en denkt aan tussenpaus'

'Real Madrid moet wachten op Conte en Chelsea en denkt aan tussenpaus'

29-10-2018 09:16
11

Het is nog niet zeker dat Antonio Conte maandag door Real Madrid wordt aangesteld als opvolger van Julen Lopetegui. Chelsea moet eerst groen licht geven.

Dat meldt The Guardian maandag. De onderhandelingen tussen Real Madrid en Conte zijn naar verluidt in volle gang, maar Chelsea kan een struikelblok vormen. De Londense grootmacht en Italiaanse trainer zitten ondanks een breuk in de zomer nog aan elkaar vast: Chelsea is verplicht Conte tot het einde van het seizoen door te betalen.

Als Conte en Chelsea niét tot een vergelijk kunnen komen, kiest Real Madrid waarschijnlijk voor een tussenpaus. Het is de bedoeling dat Santiago Solari, de huidige trainer van Real Madrid Castilla, het takenpakket van Lopetegui overneemt tot Conte wordt aangesteld. Solari zal in dat geval de wedstrijden tegen Melilla (Copa del Rey) en Real Valladolid (Primera División) coachen.

Real Madrid ging zondagavond hard onderuit in El Clásico tegen FC Barcelona (5-1), waardoor een langer verblijf van Lopetegui geen optie meer is voor De Koninklijke. De Spaanse trainer tekende afgelopen zomer nog een driejarig contract.