NEC lost keepersprobleem op met derde doelman Kroatië: Kan er direct staan

NEC lost keepersprobleem op met derde doelman Kroatië: "Kan er direct staan"

29-10-2018 14:02
10

Oliver Zelenika is de nieuwe keeper van NEC. Door het plotselinge stoppen van Gino Coutinho en de blessure van Norbert Alblas kampten de Nijmegenaren met een keepersprobleem, maar dat probleem is met de komst van de Kroatische doelman opgelost.

De 25-jarige Kroaat was al een tijdje op proef in Nijmegen en heeft nu een contract tot het einde van het seizoen getekend, met een optie op nog een seizoen. "Oliver heeft de afgelopen periode waarin hij zonder contract zat hard doorgetraind voor zichzelf", meldt Remco Oversier, technisch directeur van NEC, op de website van de Nijmeegse club. "Daardoor kan hij er nu ook direct staan als het nodig is."

Zelenika kwam in het verleden uit voor Dinamo Zagreb, waarvoor hij ook vier wedstrijden het doel verdedigde in de Champions League. In 2013 stond hij nog onder lat in het Europa League-treffen met PSV en een jaar later maakte hij als derde keeper onderdeel uit van de WK-selectie van Kroatië. Marco van Duin stond de laatste duels onder de lat bij NEC. Hij incasseerde vrijdag vijf goals tegen TOP Oss (1-5).