Van Bommel lacht: Die statistieken kunnen na dit weekend ook de prullenbak in

Van Bommel lacht: "Die statistieken kunnen na dit weekend ook de prullenbak in"

29-10-2018 15:07
44

Mark van Bommel neemt het bekertoernooi zéér serieus. De PSV-trainer heeft in de aanloop naar het bekerduel van zijn ploeg, dinsdag in eigen huis tegen RKC Waalwijk, de beschikking over een fitte selectie en kan niets met de bekerstatistieken die de Eindhovenaren overleggen.

PSV won vaker de landstitel dan de KNVB Beker. "Ik zou niet weten hoe dat kan", zegt Van Bommel op de website van PSV. "Natuurlijk wil je kampioen worden, maar je wil ook de beker winnen. Ik nam de beker altijd even serieus. Ik hoorde dat we het statistisch gezien ook slecht deden bij FC Groningen. Die statistieken kunnen na dit weekend ook de prullenbak in."

"Wij hebben verschillende manieren om de jongens fit te houden", verklaart Van Bommel zijn fitte selectie. "Als trainer is het volgens mij het belangrijkste om heel goed naar de spelers te luisteren en om te observeren. Hard trainen moet je altijd."

De PSV-trainer had mooie woorden over voor de bekeropponent uit Waalwijk. "Ze hebben een leuke ploeg voor de Keuken Kampioen Divisie. Fred Grim wil graag voetballen en opbouwen." Het bekeraffiche tussen PSV en RKC begint dinsdagavond om 18.30 uur.