'Bod van 70 miljoen: Ajax moet zich sterk maken dat hij niet in januari vertrekt'

'Bod van 70 miljoen: Ajax moet zich sterk maken dat hij niet in januari vertrekt'

29-10-2018 18:02
160

Ajax verwelkomt iedere week een 'keur aan internationale scouts van topclubs op de tribune' voor Frenkie de Jong. De Amsterdammers ontvingen zelfs al een bod van zeventig miljoen euro op de 21-jarige middenvelder.

Dat schrijft Voetbal International. Het weekblad stelt vast dat De Jong aan zijn laatste seizoen bij Ajax bezig is. De club zal zich er zelfs sterk voor moeten maken dat hij niet al in januari vertrekt. Dat laatste hangt van meerdere factoren af. VI noemt de stand van zaken in de titelstrijd met PSV en overwinteren in de Champions League. Dat laatste betekent dat er extra miljoenen binnenstromen.

De Jong is zeker niet de enige Ajacied waar buitenlandse clubs aan trekken. Matthijs de Ligt staat er eveneens goed op. Verder meldde VI eerder op de dag dat André Onana in beeld is bij Tottenham Hotspur, terwijl ook Nicolas Tagliafico intensief gevolgd wordt sinds hij een vaste waarde is geworden in de Argentijnse ploeg. Dat zijn de spelers waar op dit moment veel belangstelling voor is.

Ajax wacht daardoor een belangrijke en zware taak. De hoofdstedelingen moeten vervangers en nieuwe versterkingen zien te vinden om het verlies op te vangen.

Overigens is niet duidelijk van wie het bod van zeventig miljoen op De Jong afkomstig is. Volgens diverse media maakt Manchester City werk van de Oranje-international.