'Mourinho wil transfermarkt op: United stelt fors transferbudget beschikbaar'

'Mourinho wil transfermarkt op: United stelt fors transferbudget beschikbaar'

30-10-2018 07:37
34

José Mourinho lijkt voorlopig niet te hoeven vrezen voor een ontslag bij Manchester United. De Portugese manager krijgt zelfs de volledige steun van de club op de winterse transfermarkt, schrijft The Guardian.

Volgens de Britse kwaliteitskrant bestaat het transferpotje van United uit tenminste 113 miljoen euro. Dat geld wil Mourinho besteden aan een centrale verdediger en een scorende aanvaller, nadat hij die twee type spelers afgelopen zomer niet wist aan te trekken.

Mourinho had Raphaël Varane, Harry Maguire en Jérôme Boateng de voorbije maanden op het oog om de defensie te versterken. Waar de Fransman van Real Madrid niet haalbaar bleek, werden de andere twee niet als een versterking gezien door de clubleiding. Dat zorgde voor irritatie bij de manager, die in januari wel gesteund lijkt te worden door de club.

Ook aanvallend wil Mourinho zijn team versterken, aangezien Romelu Lukaku en Marcus Rashford moeizaam het net vinden. In de laatste negen duels scoorden de twee aanvallers slechts één keer.