'Briljante manager zet eerste stappen richting Real: Spurs moet zich zorgen maken'

'Briljante manager zet eerste stappen richting Real: Spurs moet zich zorgen maken'

30-10-2018 08:36
22

Tottenham Hotspur moet zich zorgen maken als Real Madrid in de komende dagen aanklopt voor Mauricio Pochettino. Dat stelt Gary Neville, die denkt dat de eerste haarscheurtjes zijn ontstaan in de samenwerking met de Argentijnse manager.

Pochettino gaf onlangs namelijk aan dat hij het 'slechtste gevoel heeft in vijf jaar bij Spurs'. "Die uitspraken zijn enigszins zorgelijk", reageert Neville in gesprek met Sky Sports. "Het zijn de eerste stappen in het eventueel willen verlaten van de club en de trainer van Real Madrid is ontslagen."

De voormalig rechtsback van Manchester United denkt dat Pochettino een goede kandidaat zou zijn om Julen Lopetegui op te volgen in de Spaanse hoofdstad. "Hij spreekt Spaans en is al trainer geweest in La Liga. Dit is een zeer aantrekkelijke baan voor iedereen in het voetbal. Bij Tottenham weet hij dat hij geen transferbudget van zeshonderd miljoen gaat krijgen."

"Ik denk dat hij een stap hogerop wil zetten. Hij verdient het, want het is een briljante coach", vervolgt Neville. "Die stap hogerop is beschikbaar bij waarschijnlijk de grootste club ter wereld. Als Real Madrid hem wil, dan heeft Tottenham een groot probleem de komende dagen. Hij heeft de eerste fundamenten voor een vertrek gelegd."

Lees ook'Pochettino dé favoriet in Bernabeu: Real Madrid wil profiteren van onvrede'