Ten Hag wijzigt Ajax-opstelling: Die gelegenheid zullen we de spelers geven

Ten Hag wijzigt Ajax-opstelling: "Die gelegenheid zullen we de spelers geven"

Gepubliceerd: dinsdag 30 oktober 2018 om 09:44di 30-10-2018 om 09:44

Erik Ten Hag heeft warme herinneringen overgehouden aan zijn periode bij Go Ahead Eagles, de tegenstander van Ajax in de KNVB Beker. Onder leiding van Ten Hag promoveerde Go Ahead zes jaar geleden naar de Eredivisie. Marc Overmars was daar toen technisch directeur en haalde hem naar Deventer.

"Daar heb ik natuurlijk prettige herinneringen aan. Deventer is echt een voetbalstad", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Ze hebben een schitterend publiek, dat heel fanatiek mee kan leven. Het is een Engelse club. Er heerst altijd een prima voetbalsfeer en er zijn schitterende mensen."

"In het begin was het moeilijk. De club kwam van ver. We zijn aan een elftal gaan bouwen en ik denk dat we een aantrekkelijk elftal hebben neergezet", gaat Ten Hag verder. "Dat heeft geleid tot promotie. Dat was spectaculair. Go Ahead Eagles heeft ook jarenlang in de Eredivisie gespeeld. Het is een bolwerk dat in de Eredivisie thuishoort. Dat gun ik ze ook. De stad, de club, de mensen..Omdat het een echte voetbalstad is."

Ten Hag vindt het leuk om zijn oude werkgever te treffen, maar benadrukt het belang van Ajax: doorkomen in de beker. De Ajax-trainer is van plan om enkele reservespelers minuten te geven. "We willen in drie competities actief blijven, maar het geeft andere spelers de gelegenheid om zich te bewijzen en zich in het team te spelen. Die gelegenheid zullen we de spelers geven, al zullen we een sterk elftal opstellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws